søndag den 2. oktober 2016

Kære familie og venner.
Så har vi været ansat i Sømandsmissionen i en måned, det føles som et halvt år. Vi har fået så megen ny viden, at vi undrer os over, om der kan blive ved med at være plads til mere i vores hoveder.
Helle og Bruno rejste herfra i torsdags, så nu er ansvaret vores.
Her er 4 danske volontører, som alle har været her før os. Meget søde og dygtige unge mennesker, som vi har stor glæde af. Vi er som en lille familie her i Grønland.
Derudover arbejder her ca. 11 fra lokalområdet. Alle har vigtige funktioner i køkkenet, i receptionen, i rengøringen, i cafeteriet, i vaskeriet, med praktiske opgaver mm. Søde og dygtige medarbejdere.
Preben og jeg har en del administrative opgaver: Økonomi, bestilling af varer, godkendelse af fakturaer, arbejdsplan, løn, budgetter... mm. Desuden tager vi del i de praktiske opgaver i forbindelse med afhentning af varer på havnen (mandag), hente og bringe tandlægetøj på 2 skoler, som vi vasker for, træden til ved sygdom mv. Vi keder os absolut ikke, der er nok at tage sig til.
Vi forsøger at holde lidt fri ind imellem. Fredag aften var der reklameret med "Open by Night". Jeg havde glædet mig til at komme ud og ose... Vi fandt kun et par åbne butikker... Jeg tror, der havde været åbent til kl. 21, men der var vi ikke lige klar endnu..
I dag vil vi prøve at holde lidt fri. Hver søndag holder vi "Søndagsfejring", et alternativt til en gudstjeneste. Der er en kirke i byen, men da gudstjenesten foregår på grønlandsk, er der tradition for, at der her på Sømandshjemmet bliver holdt "Søndagsfejring".
Vejret: Der er kommet sne i fjeldene, men endnu ikke her ved havoverfladen. Temp ligger på frysepunktet, som regel flot klar himmel...
Vi har det godt, og nyder hver dag. Vi er taknemmelige for, at vi fik denne mulighed, og håber vi kan leve op til egne og andres forventninger. Har I brug for at komme i kontakt med os, kan I ringe på 299 52 87 50. (299 er lande koden til Grønland). Klik på billederne, for at se dem i en lidt større udgave. Kh Jytte
Sælkødet hænger til tørre

En lille fredet gammel grav. Der er flere af dem ude på Teleøen. Det er en halvø, hvor man i gamle dage slæbte hvaler i land.

Kig ned over kirken og Sømandshjemmet bla.

Frokost buffet i weekenden.

Byens kulturhus Taseralik 

Lidt rester fra en rensdyrjagt

Jytte ved receptionen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar