fredag den 22. december 2017

Glædelig jul og Godt nytår.


Kære familie, venner, og alle, som læser med.

Rigtig glædelig jul, ønskes I alle. 
Dette bliver vores julehilsen i år. Der var jo engang (før Grønland), hvor vi håndskrev vores julehilsener. Den tid er desværre forbi. I må ”nøjes” med denne hilsen..

Solen står i dag op kl. 11:45 og går ned 13:22; dagen er vist tiltaget et par sekunder. Det er dejligt at tænke på, selvom vi ikke er mærkbare påvirkede af mørket. Temp. ligger på -15 gr.

Sømandshjemmet i aftenlys.

Det har været en dejlig dec. måned. Siden vi skrev sidst, har vi holdt klippe- og bagedag en lørdag. Det var også i år en stor succes, hvor mange børn kom med deres forældre eller bedsteforældre. Der blev bagt brunkager i mange forskellige former, og bagefter blev de pyntet i flotte glasurer. Og der blev også bagt pebernødder! Julepynt blev klippet, og stjerner blev flettet. Det var et par hyggelige timer, hvor forældre og bedsteforældre havde stjernestunder med børnene, og vi havde god tid til at snakke og lytte.  Der var varm chokolade i kanderne og æbleskiver til salg.

Småkager blev produceret i lange baner.

Her er nogle af de børn der var til klippe- bagedag.

Og så skal der glasur på,
Om aftenen var vi inviteret til ”Fulling”, en vendsysselsk jule- og nytårsret, hos Bodil og Henning. Det var sødt af dem at invitere os hjem. De har den mest fantastiske udsigt. De bor højt med udsigt til Sømandshjemmet til den ene side og havnen til den anden side. De havde også inviteret andre fra byen, som vi i forvejen kendte lidt. Noget, som gjorde os rigtig glade, var, at en af gæsterne fortalte, at Sømandshjemmet har et godt ry i byen, og at folk synes, det er hyggeligt at komme her. Det er jo også det, vi dagligt fornemmer; men vi har til stadighed brug for at blive bekræftet i, at det vi gør, er rigtigt. Det giver os energi. Skøn aften med dejlige mennesker.

Et veldækket bord med "Fulling"

Det var vores friweekend. Så om søndagen sov vi længe, inden vi til frokost fik besøg af Kristina, Jan og gutterne. Vi er så taknemmelige for, at de er her i byen sammen med os. Som vi tidligere har skrevet, er det dem, vi deler liv og tro med. Og det er vigtigt for os her i Sisimiut, hvor vi lever lidt i en boble. Efter en dejlig julebuffet, trængte vi til at komme ud og gå en tur. Spejdersøen er for længst frosset til, og scooterne drøner over isen. Langrendsløjperne er klargjorte, og mange er ude og stå på ski i de lyse timer, hvis de har fri.

På tur rundt om spejdersøen med Kristina og Jan, mødte vi Charlotte og Michael og deres børn. Ungdomshuset i baggrunden.

Tirsdag hentede vi Kristian i lufthavnen. Vi er glade for, at han vil holde jul her. Han var et par dage i forvejen kommet hjem fra Egypten, hvor han var på ferie med efterskolekammerater. Kristian arbejder til daglig på lageret i Ikea og regner med til sommer at starte på studie.

Kristian ankommer til Sisimiut, nogenlunde planmæssigt.

Laura er i Skjern sammen med sin Kristian, hvor de i år holder jul hos Kristians søster i Esbjerg. Laura er i gang med ergoterapeutstudiet på 2. år, og Kristian K læser medicin også på andet år.

Line og Tobias, Tilde 3 år og Asta med to tænder holder jul i Bording sammen med Tobias´ familie. Line trives med barselsorlov sammen med Asta. Tilde er blefri og er startet i børnehaven ”Hobitten”. Tobias skal i gang med specialet til forår på Mat/Øk.studiet.

Til påske kommer Line og familie herop, det glæder vi os til. Og til sommer kommer Laura og Kristian K, og det glæder vi os også meget til.

Nu er det d. 22. og snart jul. Vi har haft mange gæster i cafeteriet i aften. Solgt for godt 15.000 kr. I morgen lukker vi cafeteriet kl. 16, så vi kun skal tænke på gæsterne, som bor her.

Juleafslutning med volontørerne, Simon og Kristian torsdag aften. Pakkeleg.

Juleaften bliver vi ca. 40. Vi tager en dag ad gangen og skal nok blive færdige. Vi glæder os over, at mange har taget imod invitationen til at komme og holde jul sammen med os.

D. 25. holder vi juleaften med volontørerne, Simon, Andreas og Kristian her i lejligheden. Det skal vi nok fortælle om i næste blog.

På vej til kaffe hos Simon torsdag eftermiddag.

På vej til kaffe hos Simon. Udsigt ind over havnen.

Nu vil vi slutte og ønske jer alle en glædelig jul.
Tak fordi I følger os, det betyder meget for os.

Rigtig mange tak for de mange dejlige julehilsner, som vi har fået.

Mange kærlige hilsener og tanker fra Preben og Jytte.




1 kommentar:

  1. Mange tak for jeres julehilsen. Det betyder meget for os at følge jer på denne måde. I får også en sen julehilsen og vi vil ønske jer et godt og velsignet nytår. Knus Hans og Rita

    SvarSlet