søndag den 6. november 2016

De lokale fik ret.

Kære utrættelige læsere...

De lokale fik ret. De sagde, at sneen ikke blev liggende. Vi fik tøvejr her sidst på ugen, og noget af sneen forsvandt. Men igen i dag er det frost, og sneen og blæsten er tilbage. Vejene var nået at blive frie, men nu må sneplovene i gang igen.
Solen står nu op ved 9-tiden, og forsvinder igen kl. 15.30. Det er vinter, og vi har taget vinterstøvler og de tykke jakker på. Sneen lyser landskabet op, det bliver man aldrig træt af at se på.
Vi har nu været her ca. 1,5 måned. Vi kan mange ting, men der er også ting, vi mangler rutine i. Og sikkert også noget, vi aldrig bliver rutineret i...
Vi har i dag sendt fotos med af vores stue, som jo til forveksling ligner stuen, vi tog fra. Vi er glade for, at vi tog vores egne møbler med, det er hjemligt og hyggeligt, når vi har et frikvarter. Vi nyder, at vi bor ovenpå Sømandshjemmet. Specielt når nattevagten ringer om et eller andet... Så er der ikke så langt. 
Vi har det godt. Vi nyder fællesskabet med volontørerne og de øvrige ansatte. Volontørerne har vi et specielt nært forhold til. Aldersmæssigt kunne de være vores børn, og i og med, at vi er langt hjemmefra, er vi som en familie. Vi har besøg af dem hver torsdag aften, hvor vi snakker om, hvordan vi har det, og om planer for den kommende tid. Lige nu er der gang i planlægningen af Bingo-aften, som skal være her i november. Og snart skal vi planlægge julefrokosten for personalet. Lea som har været her siden januar, tager hjem i slutningen af november. I starten af december kommer en ny volontør. De øvrige tre: Louise, Jens og Simon bliver til engang i august.
Vi tænker, det måske kunne være sjovt for jer at se fotos fra Sømandshjemmet, men da er det nemmest for jer at gå ind på Sømandshjemmets hjemmeside.
Her i lejligheden mangler vi fortsat at få lagt nyt gulv i soveværelse og kontor. Vi får se, om det bliver i år.
Her i weekenden har vi holdt lidt fri. Vi har bl.a. været til gudstjeneste i kirken, som ligger lige ved siden af Sømandshjemmet. Det hele foregik på grønlandsk, så vi forstod ikke så meget. Der var dåb. Familien var flotte i deres nationaldragter. Nogle af salmerne kendte vi melodien på, men vi formåede ikke at synge med. Der er mange udtaleregler, måske lærer vi det aldrig... 
I den kommende uge har Preben fødselsdag. Vi har inviteret en familie - 2 voksne og tre søde drenge - til at komme og spise med. En familie, som trofast kommer til vores søndagssamling. Volontør-Simon fylder år samme dag, så Preben og han slår sig sammen om opmærksomheden. 
Vi skal også fejre Mortens Aften i denne uge. Vi har bare ét problem, der var ikke så mange ænder i hver kasse, som kokken havde regnet med. Vi har forsøgt at få sendt flere ænder fra Nuuk, nu må vi se, hvordan det går. Til hverdag laves der varm mad til 100 personer. Til Mortens Aften laves til nogle flere, da der typisk sælges en del portioner ud af huset sådan en dag.
Rigtig god ny uge til alle jer, der læser med. Og TAK for mails og hilsener. Vi er begge på WhatsApp, på vores egne mobiltelefoner. Vi har lukket for alm. sms'er pga. prisen... 

Kærlig hilsen Preben og Jytte.

Vores stue.

Og stuen fra en anden vinkel.

Istapperne svajer i vinden. Udsigten fra vinduet i det store køkken.

Snevejr igen i dag. Udsigt fra vores stue.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar