mandag den 21. november 2016

Banko, Goddag til chefen, fredslyset og afsked med Lea.

Kære alle.
Tak for mails og hilsener, som vi har modtaget i ugens løb. I skal vide, at det betyder rigtig meget for os at høre fra jer også.
Vi har det godt. Vi trives med at være her. Der er fortsat nok at se til, men vi har også tid til at slappe af.
Én af volontørerne, Lea, er nu færdig med sit forløb her. Hun skulle ha været hjem i dag, men pga. snevejret, er hun ikke kommet afsted. Leas afløser er Regin, som kommer fra DK d. 2. dec. Det er altid vemodigt at sige farvel til en god medarbejder, Lea har gjort et stort, flot stykke arbejde. Vi kommer til at savne hende.
Vores chef fra DK er også strandet her pga. vejret. Jens kom i fredags, og vi har haft mange gode snakke med ham. Preben og han har også været ude og se på en snescooter, men har ikke købt nogen... Jens er en flink mand. For vores skyld må han gerne blive nogen dage endnu. Han er også god til at vaske op. Planen er, at Jens også skal besøge Sømandshjemmet i Aasiaat, vi håber, det lykkes for ham at komme afsted i morgen. 
Onsdag fik volontørerne fri om aftenen, så de sammen kunne tage i byen og spise. Preben og jeg jonglerede med grillmenuer, dagens ret og andre ting. Senere på aftenen blev skrikkecafeen afholdt. Det er et af mine frikvarterer, hvor jeg får snakket med andre kvinder fra byen. Dejligt forum. I onsdags lærte vi ny strikketeknik, hvor der strikkes med to farver, og hvor hver side får hver sin farve... Kan I gennemskue det, Mette, Tina og I andre strikkeglade veninder...? Ellers skal jeg lære jer det...
I torsdags havde vi Banko her. Det var volontørerne, som havde planlagt det. En rigtig god aften, hvor 40 mennesker hyggede sig med brikker, gevinster og kaffe i vores konferencelokale. Der var halvprofessionelle blandt gæsterne. De havde bl.a. egne brikker med.. Der blev afleveret mange kurve og sidegevinster. En fin, veltilrettelagt aften.
I søndags blev Fredslyset tændt. En gave, som skal lyse op i adventstiden. Lyset blev afleveret af en kvinde fra Sct. Georgs Gildet i Sisimiut, en søsterorganisation til Lions Club. En tradition her på Sømandshjemmet, som vi fortsætter med. Lyset skal symbolisere fællesskab, forståelse, fred, venskab, tolerance mm.
Næste weekend kommer julemanden vist til Sisimiut.... Vi skal have pyntet til advent i hele huset...
Søndag er der et arrangement ved Rådhuset. Vi vil efterfølgende invitere byen til æbleskiver og varm kakao. Vore kokke er altid fleksible og er med på vores ideer. Det gør det nemt at arrangere, når der er hjælp at få.
Vi har rigtig gode medarbejdere. Der er fortsat fravær blandt personalet. Som oftest skyldes det en anden kulturelbetinget prioritering af, hvad der er vigtigst.. Familien er endnu vigtigere for grønlænderne, i forhold til, hvad familien betyder for os. Derfor må man melde fravær ved sygdom i familien, konens fødselsdag, egen fødselsdag mm. Vi har efterhånden fået et lille afløserkorps, så det gør det muligt, at få dagene til at hænge sammen.
Og så lige en følgeton på vores gulv... Nu kommer tømrerne: På torsdag. Mesteren har ventet på, at de to helt rigtige skulle blive frie til at arbejde på vores gulv. .. Så i næste uge, regner vi med, at vi kan sende fotos af nye gulve med.
Ha det godt, alle.
Kærlig hilsen Jytte og Preben. 




Bankoaften. Der var hygge og godt humør. 


Fredslyset er kommet til Sømandshjemmet fra Betlehem.

Gulvet skal lige vaskes, inden det er fyraften.

Køkkenet gøres rent, eller er det gået over i vandkamp ?


Én af Jyttes spidskompetancer er betjening af opvaskemaskinen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar