lørdag den 7. januar 2017

Godt nytår!

Kære alle.

Rigtig godt nytår.

Tak for mails, pakker, sms´er, hilsner og tanker. Det varmer så meget at høre fra jer.
Vi har det godt. Er nu gået ind i 2017. Tiden går hurtigt. Vi har nu været i Sisimiut i 3,5 måned. 
D. 17. dec. hentede vi børnene i lufthavnen. Det var dejligt at se dem alle igen. Og Tilde kunne godt huske os:-), det var vi noget spændte på...
Både vores faste dagsreceptionist og den ansvarlige for rengøringen på værelserne holdt ferie, mens børnene var her, så helt fri, kunne vi ikke holde. De fik et godt indblik i vores hverdag. Og vi fik gået nogle ture. Line, Tobias, Laura og Kristian var alle en tur på hundeslæde, og de fik stået på ski.. Børnene fik set den grønlandske natur her. Og vi fik snakket en masse med Tilde.
Den dag, de kom, holdt vi om eftermiddagen bage- og klippedag for byen. Der kom en del, og det var rigtig hyggeligt. Der var folk i alle aldre. De fleste var børn og familier, men der var også ældre, der nød at have folk omkring sig, som takkede for kaffen og samværet. Overalt duftede der af brunkager og pebernødder.
I dagene op til d. 24. havde vi travlt med de sidste forberedelser til juleaften. Vi troede, d. 23. ville blive stille i cafeteriet, at alle ville sidde med deres familier hjemme i stuerne. Men sådan blev det ikke. Vi følte, at hele byen havde valgt at spise her, så vores børn blev også sat i gang i køkkenet. Tilmed strandede et fly, så vi fik ekstra gæster på hotellet. Der var en særlig stemning omkring travlheden pga. julen. Vi ville gerne gøre det hyggeligt for alle. Og alle hjalp hinanden til, at det skulle være hyggeligt.
Så selvom vi havde lukket i cafeteriet nogle dage i jul og nytår, skulle der laves morgenmad til hotellets gæster. Alle timelønnede havde fri i julen undtagen kokken, som gerne ville lave mad til arrangementet juleaften.
Vi var 38 juleaften. Det var en meget dejlig og anderledes jul. Aleneforældre kom med deres børn, ensomme kom og almindelige mennesker, som blot ønskede at give en hånd til andre, kom. Vi drak chokolade og spiste æbleskiver kl. 16. Herefter var der mulighed for at tage i kirke. Børnene hjalp med at pynte juletræet, som vi havde placeret i konferencerummet.  Kl. 18 spiste vi dejlig middag. Vi havde dækket lange borde i cafeteriet og pyntet fint op. Kokken havde lavet både and, steg og medister. Til dessert var der ris a la mande med i alt 4 mandler. Alle blev fundet.
Efter middagen sang vi grønlandske julesalmer omkring træet, og én af gæsterne læste juleevangeliet på grønlandsk. Det var en rørende oplevelse ikke mindst for ham selv. Det havde han aldrig tidligere prøvet. Han bad om at få hæftet, hvor juleevangeliet var trykt, med hjem.
Og så var der tid til gaveuddeling. Der var gaver til alle gæster. Dejligt at se specielt børnenes glæde og begejstring. Vi tror, vi gjorde en forskel for dem. For os var det en forholdsvis lille ting at yde, i forhold til, hvad den aften kom til at betyde for dem. 
Vi holdt jul for vores børn og volontører i vores lejlighed d. 25. For os en rigtig hyggelig aften. Der var gaver i overflod...
Efter jul var der tid til status-optælling af alle varer. Det fyldte på mange måder meget; men det hører vist med, når man driver virksomhed...
Mellem jul og nytår var der nye passagerstrandinger pga dårligt vejr, så vi fik ekstra travlt med opredninger, rengøring  og vasketøj. Vores børn hjalp til med praktiske ting. Og Laura fik lært at rulle tøj...
Og så blev der nytår.. Ind imellem status havde Preben, Kristian og volontørerne nået at købe krudt. Preben er taknemmelig for, at Jens i Vejle har ansat nogle volontører hertil, som har samme interesse som ham.
I løbet af nytårsaftensdag kom flere forbi, som gerne ville ønske os et godt nytår. Det var rigtig godt for os at mærke. Egentlig havde vi lukket, men selvfølgelig åbnede vi for vores bekendte til en kop kaffe. Vi nyder, at vi har lært nogle i byen at kende, som vi betyder noget for. Og som betyder noget for os.
Vi havde inviteret volontørerne samt Kristina, Jan og deres 3 drenge til nytårsfest i lejligheden. Ind imellem retterne servicerede vi hotellets gæster med nytårsmad i cafeteriet. Nej, ingen manglede noget. I løbet af dagen havde vi også sørget for lidt serpentiner på de værelser, hvor der boede gæster.
Affyring af krudt er meget systematiseret her i Grønland. Kl. 20 for danskerne, kl. 22 for færingerne og kl. 24 for grønlænderne. Vi var ude to af gangene og fyre af. Der var smukt over Sisimiut... Og da vi serverede kaffe for Toyota-Hans d. 2. jan. kl. 6, kunne han fortælle, at aldrig havde han set så meget fyrværkeri fra Sømandshjemmet, som i år... 
Temperaturen har ligget på ca. minus 20 mellem jul og nytår, nu er den minus 6 gr. Solen har været fremme i 3 timer i dag. Den stod op kl. 11.10 og gik ned igen 14.10.
Vi ser masser af nordlys. Det kan være svært at tage billeder af fænomenet, men det er storslående og fascinerende.
Vi har det godt. Vi er glade for at være her. Vi har nydt besøget af vores børn, og det var godt for dem at se vores hverdag. Kristian er her stadig, han følges med os hjem d. 2. febr. Vi skal til Grønlandsfest d. 4., som Sømandsmissionen arrangerer, og hvor vi håber at se mange af jer. I uge 6 skal vi på konvent i Frederikshavn, og i uge 7 holder vi ferie. 

Hav det rigtig godt. 
Rigtig godt nytår.
Mange tanker og kærlige hilsener fra 
Jytte og Preben.


Udsigt ned over noget af havnen og over mod lufthavnen på den anden side af vandet.

Isskulpturer i en forhave.

En gåtur til udsigtspunktet.

På vej på tur. Tilde nyder at sidde på slæden

2. juledag når nogle af os lige at få et glimt af solen, inden den går ned igen.

Nordlys set fra vores altan om aftenen d. 20 december.

Der slappes af med kaffe og kage.

Dronningens nytårstale er selvfølgelig obligatorisk nytårsaften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar