fredag den 23. februar 2018

Koldt og klart. Mod lysere tider.


Kære venner og familie

Så er der pludselig gået over en måned, siden vi sidst skrev.
Vi har været hjemme på konvent. Det var rigtig godt for os at mødes med bestyrerne fra Nuuk og Aasiaat og også alle øvrige ansatte i Sømandsmissionen og bestyrelsen bag. Vi var sammen i Aalborg tre dage. Der var fuldt program på alle dage, og det var udbytterigt. Vi blev forkælet med lækker mad, der blev kræset om os.

Efter Aalborgdagene havde vi gode dage med familie og venner. Vi nød at være hjemme! Tak for sidst til alle jer, vi nåede at se.

Langrendsløjpen.

Gåtur langs løjpen.

Sidst vi skrev på bloggen, fortalte vi om, at vi havde sagt farvel til volontør William, som skulle til Nuuk Sømandshjem. I dag har vi været i lufthavnen igen for at hente ham tilbage til os. Vi glæder os over, at William nu er en del af vores medarbejderflok igen. Håber han bliver glad for at være her igen. Volontør Nathali tog til DK i mandags. Hende vil vi også savne.

I januar måned var der Kulturnat i byen. Natten kom igen lidt bag på os, ligesom i 2017.. Vi har én chance mere i 2019!  Når vi skriver, at natten kom bag på os, tænker vi på programmet i ugebladet. Vi nåede ikke at komme med der. Men så er det jo godt med Facebook og øvrige sociale medier. Vi reklamerede her med gratis kaffe og kage og fernisering af vores nye billeder, som smykker de nymalede vægge i cafeteriet. Heldigvis havde mange set vores opslag, og der kom mange forbi mellem 20 – 22. Det var super hyggeligt.


Anstalten for domsfældte ligger for sig selv tæt på lufthavnen.


Inden vores eget åbent-husarrangement, nåede vi halvanden gange rundt med bybussen. Vi troede, vi skulle have set husflidsskolen, hvor nationaldragterne bliver syet, men den havde ikke åben i år.. I stedet nåede vi op på Anstaltens udslusningsinstitution. Det var rigtig godt for os at se det sted, hvor vi i perioder har rekvireret opvaskere fra. Beboerne har et værksted, hvor de laver flotte slæder, både store og små. Vi købte en fin børneslæde udformet som hundeslæde. Den er rigtig fin. Den har vi, til når børnebørnene kommer i påsken.

Vores souschef Simon S er nu i fuld gang med at bage kager til soldaterne i Irak. Som afløser for ham, har vi fået Simon B. Dejligt at han vil tilbringe et halvt års tid her. Vi glæder os over, at han tager over med de aktiviteter, Simon S søsatte. Børnene på børnehjemmet nyder, når han om torsdagen kommer sammen med volontørerne med kage og leger eller spiller fodbold. Skibene får også flittigt besøg af Simon. Vi glæder os også over, at vi kan holde fri hver anden we. I aften har vi selv lavet mad i lejligheden. Det sker ikke så tit, men vi kan stadig! I morgen er vi inviteret i byen. Det vil vi nyde :-).

Hvidt i hvidt.

Endnu en solnedgang.

Solnedgang over lufthavnen.

Én af vores trofaste stamgæster, Emil, er gået på pension. Og hvad værre er, så har han købt en enkeltbillet til DK efter 47 år i Sisimiut. 12. marts sker det. Det vil kunne mærkes. Emil kommer trofast 3 gange om dagen. Til morgenmad, til frokost og som regel til eftermiddagskaffe. Han har lagt mange penge på Sømandshjemmet. Vi vil savne ham. Han har solgt sit VVS-firma, og om 14 dage skal vi til afskedsreception hos ham. Han er den anden af vores trofaste gæster, der går på pension. Først gik Toyato-Hans, og nu går Guldsmeden! Gustav Hansen bliver nok den næste? De sidder alle ved stambordet. Første bord til højre i cafeteriet. Vi holder så meget af disse mennesker, som er med til at skabe en god atmosfære i cafeteriet.

Dagene er blevet mærkbart længere, mens vi har været i DK. Solen står nu op kl. 8.10 og går ned kl. 17.27. Her er minus 28 grader. Blå himmel og vindstille i dag. Vi har ikke så meget sne i år i forhold til sidste år. Men vi har haft flere frostgrader. Fjorden er frosset til, og forleden måtte forsyningsskibet have hjælp fra inspektionsskibet til at lave en sejlrende. Vi håber, vi fortsat kan få vores varer fra DK frem.

De fleste både er kommet ovenpå isen.

Is på fjorden.



De mange minusgrader gør, at bilen er meget ked af at starte. Vi har et blæseapparat stående under bilen hver morgen. Vi har også forsøgt at få fyret i bilen repareret. Og det næste bliver, at vi skal have monteret en blokvarmer i bilen. Den er på vej med fly. Vi er som tidligere skrevet meget afhængige af bilen.

Der skal køres forsigtigt rundt i svingene med højt læs.

Snescooteren er heller ikke så glad for kulden. Vi skal nok have skiftet batteriet. Volontørerne har været afsted flere gange. Vi har endnu ikke været på scooterture. Det har vi til gode, til når temperaturerne bliver lidt lunere.

I weekenden, inden vi tog til DK, havde vi en Gospelworkshop på Sømandshjemmet. Vi havde besøg af Lars fra Kbh., som er vant til at lede et større kor. Vi havde annonceret alle de steder, vi har adgang til. Der kom 14. De øvede hele dagen. Det var fantastisk at lytte til gospelsang, uanset om der blev gjort rent på værelser, om man var i køkkenet eller i receptionen. Om aftenen til koncerten kom der ca. 80. Fuldt hus i konferencelokalet til koncerten og fuldt hus i cafeteriet til kaffe og kage efterfølgende. Det var en meget fin aften. Det var så stort at se byens folk bakke op om dette arrangement. Og se fx hundekusken i en hel anden rolle, end man er vant til. Bo fortalte, at han elsker at synge gospel.

Gospelkoret

Fuldt hus i cafeteriet efter koncerten.

Hygge og snak efter koncerten.

Og så er Handicapcenteret langt om længe blevet indviet. Vi var til reception i mandags. Det er blevet et rigtig fint center. Faciliteterne er i orden. Vi kender både souschefen, børnefys´en og ergoterapeuten. Desuden kommer en talepædagog fra Aarhus, som er kollega til en af vores venner. De mangler kun borgerne… Kommunen står for visitationen, og centeret forventer de første borgere til april.

I den kommende uge er der mange ting at fejre. For det første får vi besøg af chefen. Det glæder vi os til. Ikke kun fordi han er vores chef, men også fordi, vi altid nyder at få besøg fra DK. Vi glæder os til at have nogle dage sammen med Erik, hvor vi har god tid til at snakke bl.a.  trivsel og udfordringer.

Solnedgang set fra altandøren.

Vores Kulturhus fylder 10 år d. 1. marts. I den anledning er vi inviteret til forskellige arrangementer. Vi glæder os til at deltage. Vi vil gerne være en del af byen og tage del i de kulturelle arrangementer. Vi har spurgt, om vi må tage chefen med. Han fik lov! Dels er der fernisering om eftermiddagen og dels et festarrangement om aftenen.

Vi vil også markere, at vi har været her halvdelen af den tid, vores kontrakt lyder på. Vi har oplevet meget på halvandet år. På en måde er tiden gået stærk, men der er også sket meget. Det er underligt at tænke på, at den tid, vi har tilbage her i Sisimiut er kortere, end den tid, vi har været her.

Vi håber, I alle har det godt. Tak fordi I følger os på bloggen. Det betyder meget for os.
Ha´ det godt.

Asta, vores yngste barnebarn. 9 mdr.

Tilde 3 år  tog i børnehave som prinsesse til Fastelavn, og vi hentede hende som kattedronning.


Kærligste hilsener og tanker fra Preben og Jytte.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar