tirsdag den 6. december 2016

Hundeslædetur og julemarked

Kære alle.

Tak for mails og hilsener. Det betyder SÅ meget at høre fra jer. TAK.

Nu tror I måske, at grunden til, vi ikke fik sendt ny blog-hilsen i forgårs, er den, at vi ikke har mere at skrive om..... Sådan ser verdenen ikke ud i Sisimiut.. Vi oplever så meget, at vi ind imellem ikke kan følge med.

Lad os slå fast, vi har det godt! Vi arbejder fortsat på, at alle har det godt; både personale, volontører og gæster. Vi nyder at drikke en kop kaffe med en gæst og snakke om det, der rører sig i Sisimiut, på havnen eller hos personen selv.

Vi ser frem til snart at se vores børn og Tobias og Tilde. Lige nu er Kristian på vej hjem fra Australien. Han lander i DK torsdag tidlig morgen. Hvis vi havde været i DK, havde vi stået i Kastrup Lufthavn for at tage imod...  Kristian, vi glæder os til at tage imod dig i Sisimiut Lufthavn om 11 dage :-) sammen med dine søskende, Tobias og Tilde! Det bliver dejligt at holde jul med jer.

Sidste tirsdag havde vi en stor oplevelse på hundeslædetur. En lokal ringede og inviterede Sømandspræsteparret med på tur. Vi måtte fortælle ham, at vi ikke er præster. Han kunne så fortælle, at det altid er det navn, bestyrerne på Sømandshjemmet går under i byen. Det kunne vi så grine lidt af...
Vi var afsted i 3,5 time. I frostklart vejr og minus 10 grader. Det var en kæmpe oplevelse. Vi så så meget flot natur og en hundekusk, der havde styr på de 11 hunde, der trak afsted med os ud i en mennesketom natur. Det var fantastisk!

Fredag var vi i lufthavnen for at hente vores nye volontør Regin. Nu er vi fuldtallig, og det har vi glædet os til. Hold fast, hvor er vi heldige med vores hold af medarbejdere. Alle bidrager positivt til et godt arbejdsmiljø. Alle gør en kæmpe indsats, for at dagen og arbejdet skal lykkes.Vi er så taknemmelige. For vi har fortsat travlt specielt til måltiderne. Mange kommer for at spise dagens ret, spareribs eller grillmad. Nogle mødes også blot for at drikke en kop kaffe. Stamgæsterne er meget trofaste. Selvom man fylder 75 år, kommer man alligevel til kaffe kl. 6 og til spejlæg kl. 9. Til frokost bliver Toyota-Hans nødt til at blive hjemme, fordi konen har inviteret gæster til julefrokost, selvfølgelig leveret herfra...

Lørdag havde Lions Club deres årlige julemarked i hallen. Preben mødte i hallen kl. 8 sammen med de andre løver. Han havde en travl dag der. Der var markedsplads om dagen, og om aftenen var der Bingo, hvor hovedpræmien var 50.000 kr. Efter oprydningen godt over midnat, spiste løverne smørrebrød sponsoreret af Sømandshjemmet.

Det var en travl dag på Sømandshjemmet. Vi leverede julefrokost ud af huset til, jeg ved ikke hvor mange. Der udover kom der en bestilling på 175 pindemadder til et arrangement i Forsamlingshuset. Der er ikke noget, der slår benene væk under vores kokke.... 

Lørdag eftermiddag havde jeg en aftale med en sygeplejerske Hanne om at se sygehuset. Det havde jeg glædet mig til længe. Jeg er ikke færdig med sygeplejen! Det var sjovt at se et meget anderledes sygehus, end det, jeg kommer fra i Skejby. Jeg tror, jeg var inde i næsten samtlige rum. Mens jeg var der, kom ergoterapeuten frivilligt hjemmefra for at træne med en patient. Der er plads til 19 patienter; alle lå i deres senge. Jeg fik lyst til at mobilisere... Der var en operationsgang, en semi-intensiv stue, en fødestue og nogle andre rum, bl.a. et kapel og en obduktionsstue... Hanne kom til Sisimiut næsten samtidig med os, så vi har fulgtes i det at være ny i Sisimiut. Hanne og hendes mand er trofaste gæster på Sømandshjemmet.

Bagefter gik jeg til julemarked i hallen. Jeg havde ikke fået min pung med. Alligevel tog jeg derfra med to tunge poser med stearinlys fra Skt. Georgs Gilderne til at holde flammen i vores fredslys tændt. For jeg mødte hende, der bragte flammen til Sømandshjemmet. Preben havde travlt med at sælge balloner til børnene. Vi nyder at lære folk i byen at kende. Preben har mange relationer gennem Lions Club, og jeg har bl.a. lært nogle kvinder at kende gennem strikkeklubben.

I dag har vi været rundt med invitationer til juleaften. Vi har inviteret folk, som kommunen har indstillet til kandidater. Vi håber, mange vil tage imod og komme og få en god jul her. Vi har søgt fondspenge til juleaften og har fået bevilget 15.000 kr. 

I søndags kom vores nye ovn med skibet. Det er vores største investering til Sømandshjemmet, indtil videre. Kokkene glæder sig SÅ meget til at indvi den. Vi er spændte på, om vores el-installationer kan trække ovnen også. El-tavlen er så gammel, at der ikke længere kan fås reservedele til den, så det er den næste investering. Da kommer vi nok til at være uden strøm i et døgns tid. Måske venter vi til lidt lunere temperaturer...Vi er blevet nødt til at få en vognmand til at transportere ovnen fra skibet hertil. Det sker i morgen.. 

Og håndværkerne.... De er færdige med vores gulve. Det er blevet så fint. Nu mangler vi kun låger og indmad til garderobeskabet, det kommer vist efter jul. Og i entréen neden for vores trappe, er der sat en skillevæg op til depotet, så vi får vores egen indgang. Det er kun døren og lidt finish, der mangler der. Vi var tålmodige, da vi kom for 2,5 måned siden. Vi er endnu mere tålmodige nu. 

Temperaturen har været nede på omkring minus 18 grader i denne uge. Frostklart med nordlys. SÅ flotte naturfænomener. I morgen står solen op kl. 11.08 og går ned igen 13.45. Vi har ikke oplevet dagens korte længde som noget problem. Vi har mange lys tændt, og der er mange stjerner i vinduerne i alle hjem.  Det er en hyggelig tid.

I går var vi inviteret i byen. Det var første gang her i Sisimiut udover de kaffemikker, vi har været til. Kristina og Jan som kom til Sisimiut kort før os, og som vi har lært at kende gennem vores søndagsfællesskab her på sømandshjemmet, bor i en dejlig lejlighed med deres 3 søde drenge, Vi havde en dejlig aften. Vi sætter stor pris på venskabet med dem. 

Vi vil ønske jer alle kære familie og venner en rigtig god december måned. Pas på hinanden!
Kærlig hilsen Jytte og Preben.



En fyldt hal til Lion Clubs julearrangement, hvor overskuddet går til velgørenhed.st
         

  Hallen forvandlet til markedsplads om eftermiddagen, hvor der blev solgt mange julegaver.

     
På vej til lufthavnen efter vores nye volontør Regin.

Endnu en flot udsigt ind over bjergene i baglandet.

Slæden gøres klar, mens solens sidste stråler ses i baggrunden.

Kusken peger og fortæller, mens hundene dirigeres.

Ud i mennesketomt land.

Solens sidste stråler,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar